Fräscht GI-bröd med ost
Till det här goda och mättande GIvänliga brödet behöver du följande;
5 dl vatten
1/2 pkt färsk jäst
1 msk olivolja eller rapsolja
12 dl dinkelmjöl
2 tsk Mineralsalt
1 msk sesamfrön
Fänkål
Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, mjöl och resten av vattnet. Krydda gärna en aning med fänkål. Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag.
Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.
Smula gärna mager ost ovanpå brödet under slutet av tillagningen. Om du vill variera brödet kan du gärna använda sojamjöl och solrosfrön.
Kanonlunch! Nybakat bröd med skinka, keso,
coctailtomatar och salladskrydda.
Kommentarer
Postat av: Sandra
Åh vad gott!
Postat av: flajs
låter super gott! ;)
Trackback