AMERICAN CRIME

Hyrde en film till ikväll, American Crime, med bland andra Ellen Page och Catherine Keener i huvudrollerna. Filmen är verklighetsbaserad och utspelar sig i USA år 1965 så två systrar lämnas att tas hand om en ensamstående 7barnsmamma. Mammans psyke är otroligt labilt och hon tar ut alla sina aggressioner på Silvia. Och vilken film det var... Läste en recention om filmer nu efteråt och de har fångat känslan jag satt med efteråt väldigt bra...

""American Crime" beskrivs som en tolkning av rättsfallet Baniszewski, den egentliga tortyren som pågick i huset sägs hemskt nog ha varit mycket värre än vad filmen visar. Med detta faktum i bakhuvudet lämnar man "American Crime" med en tung klump i halsen och en hårt knuten näve. Att se barn fara illa på det här sättet är mer smärtsamt än de mest brutala våldsrullarna. Man vill ropa dit någon vuxen, vill ställa sig upp och ryta ifrån eller parera ett slag men hålls ner i biofåtöljen.



Filmen lämnar oss just där i fåtöljen, chockade och utan att ha vågat ge sig in på att besvara frågan som darrat på våra läppar; varför?"

Text lånat från
www.Moviezine.com

Ellen Page var helt kanon i rollen som Silvia, och den här filmen är riktigt hemsk, men verkligen sevärd... Rekommenderas!!


Ellen Page



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0