Peter Jihde...

...måste ju vara en av de jobbigaste personerna att titta och lyssna på i TVrutan... Give me a break och boka en klipptid!


Tävling hos Lindaslya





FIKADAGS

Nu så, efter en lång promenad med Dina i skogen i regnet så är det dags för en fika! Kakorna har svalnat och jag är sugen på lite mellis. Så hunden får en toarulle med leverpastej i och jag äter mina kakor :)



Receptet på kakorna hittar ni här!

3½ dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (ingår egentligen inte i receptet, men jag tycker att det blir godare så)
Sylt (välj din egen favorit! Man kan också lägga i hela jordgubbar/hallon/blådär etc.)

Rör samman mjöl, socker, vaniljsocker, smör och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop degen. Låt den ligga kallt och stelna i ca. 1 timme innan bakning. Rulla små bollar av degen och gör ett hål i mitten. Lägg kakorna i muffinsformar och lägg sylt i hålet. Grädda i 10 - 15 minuter i 200'C. LYCKA TILL!






Bulle i ugnen!!

Japp, så är det. Eller snarare kakor :) Fick ett ryck och slängde ihop ett antal hallongrottor som nu står i ugnen och de borde vara klara vilken sekund som helst... Då blir det hundpromenad i kylan, sen in och äta kaka och dricka te! Hur bra låter inte det?

Jag har varit lite slarvig med maten i helgen, det är inte bra alls... Men jag har inte orkat bry mig sedan allt med mormor... Jag har ingen motivation för tillfället så då känns det inte som att det är någon idé att tvinga i sin GImat... Men det kommer!!

Recept och bilder på mina små cookies kommer senare! Have a good day!

Bjuder på en cool tattoo när vi ändå är igång också!





Dagens värsta tatuering (och bästa!)


Dagens värsta tatuering kommer här:




Jag menar, väx upp, för f-n!

Och dagens snyggaste
(både person, och tatueringar. Hur sexigt är det inte med heltatuerade armar???)
Bilden föreställer Ami från Miami Ink.





DAGEN I BILDER + recept

En skön dag! Sov pinsamt länge, så länge att jag inte kommer att säga tiden här ;) Lånade grannhunden och tog med vår egen dam till skogen i Vallentuna. Det var full fart i två härliga timmar! Tyvärr hade jag väldigt dåligt batteri i kameran så jag tryckte mest när de sprang i början av promenaden, och inga bilder blev särskilt bra... Men här kommer några i alla fall. Kom hem med två trötta hundar och en påse svamp GOTT!

Vår härliga Dina sprang oavbrutet i två timmar. VAR kommer all energi ifrån??








Till slut fick jag både Millie och Dina att sitta still, för en kort kort stund.



Kvällens middag bestod av en limegratäng med ris. Otroligt gott, ni måste testa det!


Limegratäng, 4 portioner

500 g skivad fläskfilé
1 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås:
4 dl creme fraiche
7 msk kalvfond
3 tsk soja
2 msk honung
Strimlat skal, och saft av 2 lime
Ost

Skölj och skiva purjolök och paprika. Fräs i lite smör och lägg i ugnsform. Stek fläskfilén, salta och peppra och lägg köttet över grönsakerna i formen.
Blanda alla såsingredienser utom osten i en kastrull och låt koka upp. Häll såsen över köttet och strö över riven ost.

225'C, ca 15 minuter. Servera med sallad och ris/pasta.





SMAKLIG MÅLTID!



Till skogs med vargarna

Nu ska vi alldeles strax ut i höstvädret med Dina och grannarnas engelska springer spaniel Millie. Det är riktigt kanonväder, varmt och sol, så det är en perfekt dag för att fota hundarna! Bilder kanske kommer upp senare!

Tatueringen läker mer och mer och nu är det inte rött omkring den längre. Jag smörjer och plastar och fixar och det ser så bra ut så. Börjar redan fundera på nästa tatuering, vad jag ska göra och var den ska sitta. Har en riktigt bra idé, vi får se hur det blir med det... Inte än på ett tag i alla fall... Bild på underverket ser ni i inlägget nedan!

Ha en härlig dag, allesammans!





Resultatet

Nuså, här kommer en bild på tatueringen till slut! Armen är väldigt svullen och röd, så en bild kommer när den har läkt klart också.




Vad tycker ni?


Märkt för livet!

Nu har jag min fina tatuering på armen, och den kommer att sitta där för alltid. Och det känns grymt! Jag är så nöjd! Den tog två timmar att göra, första 1½ timmen var helt okej, kändes inte mycket alls, men sen började skuggningen... Tatueraren visade nålen han bytte till när han började skugga, och den var minst 5 mm lång, 5 nålar som gick samtidigt... Gnuggade på min svullna arm... DET gjorde ont. Fy fan, får jag faktiskt lov att säga.. Men alla tatuerarna var kanon och jag hade så kul samtidigt. Fyra tatuerare jobbade samtidigt och snackade, skämtade, bjöd på bullar och läsk (det gör dom varje fredag, haha). Nä, hur ska jag sammanfatta det? Jag är otroligt nöjd, och när (inte om) nästa tatuering blir av så ska jag till samma ställe! Rekommenderas starkt!! House of Pain i Jakobsberg, alltså. (Klicka på bilden längst ner!)

Tagen just innan det värsta av allt började; skuggningen...
Ytterligare en bild kommer på den färdiga tatueringen när jag ska byta plast och smörja in den igen ikväll!






Nu händer det...!

Nu åker jag strax iväg till tatueraren... Äntligen!
Bild på underverket kommer ikväll för er som är nyfikna!

Wish me luck!

Fräscht GI-bröd med ost

Till det här goda och mättande GIvänliga brödet behöver du följande;

5 dl vatten
1/2 pkt färsk jäst
1 msk olivolja eller rapsolja
12 dl dinkelmjöl
2 tsk Mineralsalt
1 msk sesamfrön
Fänkål


Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, mjöl och resten av vattnet. Krydda gärna en aning med fänkål. Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag.

Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.


Smula gärna mager ost ovanpå brödet under slutet av tillagningen. Om du vill variera brödet kan du gärna använda sojamjöl och solrosfrön.





Kanonlunch! Nybakat bröd med skinka, keso,
coctailtomatar och salladskrydda.


Testpanel

Herbatezzan söker just nu en testpanel som ska testa en hudvårdsserie. Självklart är man frivillig och hoppas på att komma med! Intresserad? Klicka på länken nedanför!





Så fort livet kan förändras...

Igår jobbade jag, såg fram emot fredagens tatuering, skulle till centrum och köpa byxor, funderade över kvällens middag... Så ringer mamma och säger att mormor fått en stroke. Tänk vad livet kan förändras på en tusendels sekund... Inget känns viktigt längre... Vi var där hela kvällen igår. Mormor som vanligtvis är den som är gladast och pratar mest bara låg där, tittade på oss, höll våra händer, somnade, vaknade till... Hon är troligtvis förlamad i högra sidan av kroppen, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att min mormor kommer tillbaka. Om hon kommer att kunna gå igen är bara en otrolig bonus.

Sitter här med en otroligt konstig känsla... Vad kommer att hända nu? Mormor som var den piggaste av alla, trots sin artros och som ringde ofta och pratade om allt eller inget... Kan bara hoppas och be för att allt kommer att bli som vanligt snart igen...





LÄNGTAR

På fredag händer det! Då kommer min älskade tatuering äntligen sitta där den ska! Jag längtar!

Imorgon blir det jobb klockan 09, vilket betyder att klockan ringer klockan 06, för att jag ska hinna ut med hund, duscha, äta, mata kaniner, byta om, gå till tåget, åka tåg... Nu, sovdags!




Tips på ett kanongott mellanmål:
mixa vaniljyoughurt, lite honung, en banan, två små skalade
äpplen och sockerfri körsbärsmarmelad till en luftig smoothie. SÅ GOTT!




Godaste broccolisoppan med ostcocotte

Sugen på varm soppa en kall höstkväll? Den här broccolisoppan är väldigt lätt att laga och är hur god som helst! Och "ostbullarna" till passar utmärkt! Ett annorlunda sätt att äta soppa på!


Till 4 personer behöver du:

  • 2 st broccolistånd
  • 1 st liten gul lök
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här:

Dela broccolistånden i små buketter och skär stammen, förutom delen längst ner, i skivor.
Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull.
Häll i hälften av vattnet och ca 1 tsk salt.
Lägg i broccolistammarna och låt koka några minuter innan du häller på resten av vattnet och buketterna.
Koka tills broccolibitarna är mjuka och ta sedan kastrullen från plattan.
Mixa till en slät soppa (använd mixerstav) och rör sedan ner crème fraichen.
Peppra och smaka av med salt. Servera med ostcocotte.

Ostcocotte

Till 4 personer behöver du:

  • 4 st ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl lagrad riven ost
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Smörj små ugnssäkra formar. Det går lika bra med muffinsformar, men se till att ha dubbla så att formarna inte viker sig!
    Vispa samman ägg, grädde och ost, fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

    Tips! Gör gärna ostcocotterna precis innan serveringen eftersom de har en tendens att sjunka ihop efter ett tag.



    Tyvärr en jättedålig bild, men maten desto bättre :)


    HOUSE OF PAIN

    Igår var vi runt till tre tatuerare, och idag ska vi tillbaka till en av dom... Jag bokade tid på ett ställe igår, men får se om jag kanske tar house of pain istället. De skulle ta lite mer för min tatuering, men det känns ju inte riktigt som att man ska snåla in på något som ska sitta på kroppen resten av livet...

    Jag försov mig riktigt ordentligt idag, så det är dags att göra frukost, Wasa havremacka med keso och salladskrydda, ett kokt ägg och kamomillte... Gott!

    Dagens värsta tatuering kommer här!



    Ses!

    WELLNESS enligt mig

    Jag tittade idag in på Herbatezzans blogg (http://www.herbatezzan.blogg.se/) och såg där att hon hade en tävling, där uppgiften var att skriva sitt bästa wellnesstips. Jag är väldigt intresserad av kroppen, hälsa (mental och fysisk) och tänkte därför kommentera det här...

    Min kommentar såg ut såhär:

    "Wellness för mig är att hitta ett flyt och ett lugn i vardagen som jag trivs med, samt att jag trivs med mig själv, att man är så pass nöjd med tillvaron att dagarna flyter på och att inga hinder blir för stora. Wellness är på ett sätt en "känsla av lättnad" för mig.

    För min del innebär det att jag vaknar upp varje dag, hur dagen än kommer se ut, med ett positivt tänkande. Det påverkar hela min dag. Att också känna ett inre lugn, att kunna stanna upp mitt i joggingturen och iaktta nyckelpigan som kryper på tröjan utan att behöva stressa eller tänka på annat.

    Mitt tips är att fokusera på dig själv och dina tankar, för jag vet att jag skulle inte må bra med mig själv om jag tvingade mig själv att äta nyttigt, tvingade mig själv att ge mig ut i kylan på en joggingtur, eller tvingade mig att gå förbi chipshyllan i butiken en fredagkväll. Jag gör det för att jag vill, för att jag vet att det bara gör gott; och det gör mig stolt. Hur kallt och grått det än må vara så finns det för mig inget bättre ställe än naturen att hämta nya krafter och uppleva verkligt lugn, där släpper jag allt. Jag är glad att jag har hittat min inspirationskälla, och det funkar för mig :)"


    Jag kan inte säga annat än att det där symboliserar hela mitt tankesätt. Om jag inte vill göra något, då går det inte. Tvingar jag mig att träna syns inga resultat. Så är det bara. Just nu är jag inne i en "vill-period". Jag vill träna, jag vill lyckas och jag vill trivas med mig själv och det fungerar. För tillfället. Hur det ser ut om två veckor, två månader, två år, det har jag ingen aning om.

    Jag trivs helt enkelt så bra just nu i min tillvaro. Självklart är det vissa saker som är väldigt jobbiga (nämner inget sånt här nu) men med mig är det så att de är lättare att hantera när jag trivs bättre. Samma problem kan gå från "helvete" till bara "jobbigt" bara genom mitt tankesätt, och det är jag verkligen glad över att jag har upptäckt. Går man in med inställningen att "det här kommer bli dåligt/tråkigt", eller att "jag hatar det här", eller "jag vill inte (fast måste)" så är det klart att det inte blir bra. Man har inte roligare än man gör sig, helt enkelt. Och visst är det sant?

    För mig är äkta sinnesro att gå på en långpromenad själv, rätt in i skogen, på ett motionsspår, över en äng, och bara andas in frisk luft, få rensa mitt huvud, se naturen... Ta någon minut och bara titta på måsen som flyger 30 meter upp i luften... En lugnare plats finns inte! Och att samtidigt spurta på med stavarna och joggingskorna spär på det goda samvetet ytterligare =)





    Nu bär det av!

    Ska alldeles strax åka till tatueraren... Håller alla tummar jag har för att dom kanske har en tid redan idag, det vore kanoners... Annars kan man ju få vänta några veckor, och det känner jag verkligen inte för... Så, håll alla tummar, så uppdaterar jag sen igen!


    Dagens "värsta" tatuering kommer här! Dock tycker jag att den är riktigt kul, men nä, att ha den på magen hela livet är väl inget val jag hade gjort...


    Mattes stolthet i bilder


    Världens bästa Dina
    Mattes finaste ängel
    Min älskade bebis








    Visst är det otroligt hur mycket glädje och kärlek en hund kan skänka?




    Vidrigaste tatueringen

    Hittade ännu en. Jag som tycker att skallar ser så äckliga ut ryser av att se den här... USCH! Hur kan man...???






    IMORGON HÄNDER DET!

    Nu är det inte långt kvar! Imorgon ska jag, min bror och hans flickvän åka till Heavenly Ink i Åkersberga för att få ungefärligt pris på våra tatueringar och boka tider... JAG LÄNGTAR! Det kommer att bli grymt! Om ni inte sett inläggen om tattoon innan så kommer en bild till här! Ska sitta på insidan av överarmen :)



    Fjädrarna ska vridas litegranna, så att de blir vågrätta... Vad tror ni???? Ska väl vara ca 15 x 10 cm...

    Och en skräcktatuering ska vi ju som vanligt slänga in också. Min enda fråga till den här är: VARFÖR???????




    Pigg på en söndag, för ovanlighetens skull

    Igårkväll var det fest! Och idag är det söndag och jag mår toppen (faktiskt!) vilket gjorde gårdagen ännu bättre. Mötte massor av folk från högstadiet som jag inte sett på länge och det var riktigt kul! Gick hem vid halvtvåtiden, vilket inte ofta händer, vi brukar ju vara först dit, sist hem =) Kanske hjälpte det att jag drack en flaska vatten innan jag gick ut, att jag drack vatten och tog två bakistabletter när jag kom hem...

    Förresten har jag börjat tro på att önskningar och intensiv tankeverksamhet kan få saker att inträffa. Men vad det handlar om är inget jag kan skriva om här :) Men tror på det, det gör jag nog! Totalt oväntat men så efterlängtat!

    Som sagt, jag mådde prima när jag vaknade "imorse" (okej, jag sov till halv ett, men mådde bra gjorde jag!), och vid tvåtiden så bytte jag om, tog mina stavar och gick EN MIL! Yepyep, med Timbaland och Volbeat med mig i ipoden på elljusspåret så gick det hur lätt som helst. Men nu är jag helt slut... Så det blir en kväll framför tv:n tills min outröttliga spaniel ska ut på kvällspromenad... Fun! Blir väl 1½ timmes promenad till senare.
    Jag har alltid haft problem med mina vadmuskler (får en inflammation i vadmuskelfästena vid stötar etc. som är i princip samma sak som benhinneinflammation har jag förstått) och jag bara längtar tills jag kan börja jogga på riktigt... Det är det bästa, då kan jag verkligen släppa allt jag har i huvudet... Men tills vidare, och det är inget dåligt med det, så blir det stavarna!

    Förresten, den som säger att stavgång inte tar, eller inte är jobbigt... TÄNK OM!!




    Det blev en sen frukost idag, som bestod av räkgryta från igår och en kopp te.
    Mellanmål blev en smoothie av lätt vaniljyoghurt, apelsin och äpple.
    Middag blir en ostomelett med skinka, tomat och gräslök.
     




    Rajraj???

    För mig betyder rajraj ungefär fest, kalas och hallaballo. Så jag tänkte att jag gör en bildsökning på google och ser vad som dyker upp. Här har ni några av bilderna:












    VA???

    DRINKTIPS

    Nu äre såhär va. Jag sov fyra timmar inatt och började jobba klockan 7 imorse, jobbade bara 4 timmar, men det är så mycket nytt så efter fyra timmar var jag så mosig i huvet att det fick räcka för idag. Det var ju första dagen idag som jag verkligen stod ute i repan och använde kassorna och så... Tänkte att när jag kom hem skulle jag ut och gå med stavar och sen vila lite, men jag har fortfarande inte kommit iväg. Det får bli senare. Men kaninerna har fått vara ute och därför tänkte jag passa på att åka till systemet nu, men näe, jag orkar inte! Letade lite i spritförrådet och hittade tre cider (yyyuck) och en halvfull flaska Smirnoff  Green Apple twisted... Sökte på recept och fick i alla fall några förslag som borde funka:

    6 cl Smirnoff Green Apple
    Schweppes Caribez
    Pressad lime
    Is

    6 cl Smirnoff Green Apple
    7up
    Pressad lime
    Krossad is

    6 cl Smirnoff Green Apple
    Äpplejuice
    Is

    De där kan ju säkert funka, men finns det egentligen någon godare drink än  en äkta, riktigt bra gjord, Cosmopolitan?


    4 cl citronvodka
    2 cl Cointreau
    4-6 cl cranberryjuice
    Pressad lime
    Garnering: Limeklyfta


    Ha en kul kväll! Det ska jag ha! Ikväll blir det rajraj!


    AMERICAN CRIME

    Hyrde en film till ikväll, American Crime, med bland andra Ellen Page och Catherine Keener i huvudrollerna. Filmen är verklighetsbaserad och utspelar sig i USA år 1965 så två systrar lämnas att tas hand om en ensamstående 7barnsmamma. Mammans psyke är otroligt labilt och hon tar ut alla sina aggressioner på Silvia. Och vilken film det var... Läste en recention om filmer nu efteråt och de har fångat känslan jag satt med efteråt väldigt bra...

    ""American Crime" beskrivs som en tolkning av rättsfallet Baniszewski, den egentliga tortyren som pågick i huset sägs hemskt nog ha varit mycket värre än vad filmen visar. Med detta faktum i bakhuvudet lämnar man "American Crime" med en tung klump i halsen och en hårt knuten näve. Att se barn fara illa på det här sättet är mer smärtsamt än de mest brutala våldsrullarna. Man vill ropa dit någon vuxen, vill ställa sig upp och ryta ifrån eller parera ett slag men hålls ner i biofåtöljen.



    Filmen lämnar oss just där i fåtöljen, chockade och utan att ha vågat ge sig in på att besvara frågan som darrat på våra läppar; varför?"

    Text lånat från
    www.Moviezine.com

    Ellen Page var helt kanon i rollen som Silvia, och den här filmen är riktigt hemsk, men verkligen sevärd... Rekommenderas!!


    Ellen Page



    Godaste middagen, EVER

    Nu har jag skickat iväg hela tjocka släkten till landet. Känns det som i alla fall. Mamma, pappa och hunden åkte idag, och de syns och hörs och märks dygnet runt hela tiden så nu är det så lugnt och skönt... Var och handlade nyss och ska göra två riktiga favoriter till middag, a'la GI! :) Ikväll: oxfilé med coleslaw och mögelostsås med valnötter. Imorgon chilisoppa med tigerräkor... Yam yam... Recepten kanske kommer upp senare! Och så ska jag faktiskt unna mig en hel rad med Lindt 85% choklad till efterrätt.. Om jag orkar, vill säga!

    Nu ska jag vila... Har ju faktiskt varit vaken i hela 8½ timme, varav jag har jobbat tre av dom... Ibland får man vara slö!!
    Skål för det! Och trevlig helg!



    This is baaaaaaaad + Dagens foto

    Sjukt hur morgontrött man kan vara?!?!? Känns som att jag har tistlar i ögonen och nu har jag ändå varit vaken i över en timme... (Vilket betyder att jag gick upp halv nio, vilket i sin tur betyder att det var sovmorgon)

    Någon som har något tips på hur man ska vakna till snabbare??



    En liten krabba på stranden i Karibien



    Torsdag, thursday, jueves... osv...

    Jahani, här är min dag, helt enkelt:

    07:00 Vaknade med russinögon och trodde aldrig att jag skulle bli mig själv igen. Tvigade mig av med täcket och drog upp rullgardinen.

    07:30 Frukostdags! Dagens frukost bestod av ett kokt ägg, en Wasa havreknäcke med sallad, skinka, ost och massor av tomat. Till det en skål med vaniljyoghurt och quinoapuffar och en kopp grönt te. KANONGOTT!



    08:30 Dags för hundpromenad! Gick 50 minuter med lilla damen och mötte massor med nya hundar vi inte sett förut. Kul!

    9:30 Hem och duscha och fixa och ordna........

    11:00 Dags att cykla till jobbet! Tog ca 30 minuter att cykla den milen det är dit. JOBBIGT! 

    14:30 Cykla samma hemska väg hem. På någon konstigt sätt är det bara uppförsbackar åt båda håll... Hur funderar det? (Totalt två mils cykling idag, yay!)

    16:30 In till stan och promenera lite med en vän. Spenderade bara 20 kronor på en flaska vatten. Gött!

    20:00 Middagsdags! Stekta kycklingtärningar med wookgrönsaker, cashewnötter och ägg.

    21:00 Hundpromenad! Igen! 1½ timme blidde det. Finns inget skönare än att komma ut i kylan och duggregnet och rensa skallen...



    Han kom ihåg :)


    Ja hörrni, så var det med det, sa domarn och snöt sig i fläskpannkakan!
    Over and out!

    Trimmad permobil??? En undran...

    Visst att jag var sjukt trött i benen efter att ha cyklart nästan två mil till nya jobbet (som förövrigt är kanoners) men att en dam på permobil som ligger framför mig drar ifrån så in i helvete, så att hennes blonda hår fladdrar, kan inte bara ha berott på att jag var trött och det gick sakta... SÅ långsamt gick det ändå inte, jag kämpade på som aldrig förr! Hur fort får de där maskinerna gå egentligen??? Jag bara undrar...




    KARIBIEN

    Jag längtar tillbaka! Nästan tre månader i paradiset satte sina spår, inte minst i solbrännan som blev svagare och svagare för varje dag som gick och som nu bara är ett minne blott........ Jag gör en vild gissning att det kommer att bli en flitig solariehöst...........

    Om man ändå fick leva med såhär bruna ben varje dag.....




    Tack till Langley Travel och Service & Co, får jag väl säga!


    Amelia = tanttidning?!

    No way! Istället för att läsa om olika läppglans, modekläder, TRÅKIGA KÄNDISAR och hur man luskar ut om ens pojkvän är otrogen, som alla andra tidningar tjötar om så skriver dom om vettiga saker. Vettiga hälsotips, vettiga "pigga upp garderobentips", vettiga relationstips, vettiga träningstips, filmer, böcker, resor... Allt! Jag har verkligen fastnat för det senaste tillskottet i Ameliafamiljen; Amelia Vikt & Hälsa. Så peppande!! Den kommer man nog att samla på sig ett antal exemplar av...






    Pinsamt!

    Mm, det är verkligen pinsamt hur morgontrött man kan vara! Blev väckt av farsgubben vid 07:15 och kände mig som en halvrutten gammal fläskfilé med ögon små som russin som gjorde sååå ont och sved sååå mycket såfort de mötte dagens ljus. Nu är jag lite mer vaken men så fort jag stänger ögonen så är det total njutning. Men det är bara att gilla läget, nu ska hunden och jag ut på en lång morgonpromenad och sen blir det hem till en lång, varm dusch. Det ser jag fram emot! Och sen då? Sen blir det nya jobbet, första dagen! Ska bli spännande!Frukosten bestod förresten av ett kokt ett, lite vaniljyoughurt med quinoapuffar och en hårdmacka med sallad, ost, skinka, tomat och salladskrydda. Och till det en varm kopp vaniljte. GOTT!



    Nedan kommer en bild som inte har någonting med något annat att göra, men jag måste fråga. Det här måste väl bara vara fake? Fy vad äckligt............


    It pisses me off!!!

    Är det rimligt att man ska behöva vara rädd när man är ute och går med hunden om kvällarna själv??? Jag bor i en kommun norr om Stockholm där gatlyktorna (bland annat) "lyser" med sin frånvaro. Jag har ständigt full koll på vad som händer runt mig, om någon går bakom, om det låter från någon buske, om någon står i något fönster och kollar... Och ändå hör man offer säga att "han kom från ingenstans" så vad ska det hjälpa??? Går med handen i fickan och håller i min (lagliga) försvarsspray som man förhoppningsvis ska hinna få upp om något skulle hända. Ska det behöva vara såhär? Vad fan är det för värld vi lever i???

    Det känns inte längre som att man kan säga "om något skulle hända..." utan att det snarare är en fråga om när. Så mycket som händer överallt nuförtiden, och så mycket fega knep angriparna tar till. Knivar, vapen, fler personer mot ett offer... Det här gör mig så förbannad!

    Att jag inte ens kan lämna mitt hus och gå ett varv kring kvarteret på kvällen/natten utan att känna mig rädd.

    Bara jag som känner så?

    Om jag ändå hade levt på 50-talet...

    Varför var man inte född på 50talet? Kolla bara vilken hottie jag hade varit! För att inte tala om sena 70-talet... Oj oj oj, jag har hittat ett kvällsnöje! Kolla in sidan www.yearbookyourself.com så förstår ni vad jag menar! Många goa skratt har den gett...

           


    Kom just in från en 1½ timmes promenad med hunden. Det blir ca 3½ timmes promenad totalt idag... Inte illa! Dumt bara att jag aldrig kommer ihåg att sätta dit stegräknaren! Ett antal steg lär det ju bli varje dag iallafall...

    Imorgon = första dagen på nya jobbet. Wish me luck!

    Middagsförslag?

    Dags för mat! Till lunch blev det en skiva hårt bröd med skinka, ost, sallad, tomat och salladskrydda, en kopp te och en skål med vaniljyougurt och quinoapuffar. Gott! Och efter det en promenad men hunden på två timmar... Och middagen blir nog ännu bättre: köttfärs med koriander och spiskummin (nyttig taco-fake-smak!) med en stor sallad med massor av lök och avokadosås. How does it sound??? Ett försök att vara nyttig... För två veckor sen drack jag cola zero och åt vad jag ville men... NEJ jag måste börja sköta mig lite... Nu blir det vatten, sallad och är jag godissugen: en kopp te och en ruta Lindt mörk choklad med 85% kakao... BORDE ju göra någon skillnad till slut i alla fall :)

    Den här bloggen blir lite pepp för mig, jag lovar här att bli nyttigare, och jag vill ju inte behöva skriva en dag att jag klämde i mig en påse CheeseBalls... Så, det kommer det handla om här också! Tatueringar, mat/träning och hundar... Härlig mix...






    Världens för tillfället bästa låtar:

    Takida - Curly Sue
    Volbeat - Radiogirl
    Lady Gaga - Just Dance


    Värsta porträttet ever

    Ibland lyckas ju inte tatueringar, så är det bara, men den här slår väl allt...? Jag hoppas verkligen för personens skull, som fått den där gamla damen på armen, att det är en fake...





    Någon med fler skräckexempel?




     

    Tidernas tröttaste rottweiler (bild)

    Tillåt mig att presentera.... Clarooo!




    Och när vi ändå är igång så lägger vi in en bild på världens argaste valp, Dina!


    Dagens foto!



    Marum, Björkö Arholma, augusti 2007. Copyright Anna Ståhl

    Tatuering! Kritik önskas!

    Mhm, då har jag kanske kommit på en idé som jag tidigare tänkt på till min kommande tatuering... Eftersom texten betyder "Hon flyger på egna vingar" kom jag in på fjädrar... Vad säger ni om att lägga in texten mellan de två fjädrarna? Texten i SVART och fjädrarna ljusgrå, men lätt skuggning. Jag har tyvärr inte PhotoShop på den här datorn så jag kan inte riktigt få till det som jag vill, men med lite fantasi kan man se det på ett ungefär i alla fall! Hit me, vad tänks??










    Ny tattoo på G! Tyck till!

    Ja ni, första inlägget på den här bloggen då. Har försökt flera gånger förut men det slutar alltid med att jag ger upp. Men nej, den här gången ska jag fortsätta, det kan ju aldrig skada att ha någonstans att ventilera.

    Så, igårkväll och idag har jag suttit och knåpat på min nya tatuering, som jag har funderat på i X antal år nu. Men nu ska den, en gång för alla, bli av! Den ska sitta på insidan av min vänstra överarm, och det står "Alis volat propriis", vilket betyder "Hon flyger på egna vingar". Texten och typsnittet är bestämt (ska retuscheras lite, men för övrigt ska det se ut som det gör), och storleken ska nog ungefär vara som på bilden nedan. MEN jag behöver lite tips med hur jag skulle kunna fylla ut runt texten. Kom med alla förslag ni har! Jag vill ha den större, alltså högre och lite bredare men vet inte om det går att skugga snyggt...? Kanske blir för blurrigt?


    Storyn bakom texten kanske? Jag har senaste halvåret varit utomlands; pluggat spanska i Barcelona, utbildat mig till reseledare i Santa Susanna och fick genom jobb i tre månader på Guadeloupe i Västindien för resebolagen Langley Travel. Det här tatueringen blir lite som ett minnesmärke för det här året, för alla extrema och extremt häftiga saker jag varit med om och främst KLARAT AV. Trots många jobbiga stunder och trots att jag hade velat ge upp och åka hem flera gånger så klarade jag det. Och det ska den här stå för.


    Vem är jag då? En 20 årig tjej, från Stockholmsområdet. Jobbar på ett gym och på dagis, ska plugga till massageterapeut nästa höst, om allt går som planerat vill säga. Det var nog allt för nu.

    SES!

    RSS 2.0